Superfinále – celoštátne kolo v basketbale chlapcov 3x3


 

Šamorín 11. a 12. jún 2024

„Konečne je to tu!“ Tešili sa chalani z Mudroňky na zavŕšenie svojho snaženia, keď jednoznačne dominovali v okresnom kole basketbalu a výbornou hrou, bojovnosťou a možno aj s trochou šťastia vyhrali krajské kolo. V poslednom senzačnom zápase zdolali Žilinu a postúpili do superfinále.

V Šamoríne sme vyskočili z autobusu s 50´ meškaním. 2 zápasy sa už skončili. Chalani sa v rýchlosti prezliekli a zápas sa začal. Rozcvička a streľba na kôš chýbali. Ani sme sa nenazdali a v 7. minúte sme so ZŠ Stará Turá prehrávali 6 : 1. Od tohto momentu sme boli lepším tímom, ale náskok súpera sme už nedokázali zmazať  a prehrali sme 10 : 8.

Druhý zápas sme hrali so zdatným súperom zo Svitu. Bol to vyrovnaný zápas s krásnymi momentami na jednej aj druhej strane. Nám chýbalo viac streleckého šťastia a zápas skončil s výsledkom 13 : 10 v prospech chlapcov zo Svitu. Opäť iba minimálny rozdiel!

Posledný zápas v skupine sme hrali so ZŠ z Trnavy. Zápas bol opäť veľmi vyrovnaný. Vo vedení sa striedali naši aj Trnavčania. My sme v tomto zápase doplatili na fauly. Veľmi rýchlo sme ich nazbierali 7 a pri každom nasledujúcom sme sa pozerali na 2 trestné hody súpera, ktorý ich premieňal excelentne. Pravidlá streetbalu sú v tomto nekompromisné a po 12 minútach na ukazovateli skóre svietil výsledok 14 : 10.

Chlapcom nie je čo vyčítať. Hrali krásny basketbal. Zápasy boli vyrovnané, ale tentokrát im to „nepadalo“ ako v predchádzajúcich kolách. Možno nám chýbalo trochu športového šťastia.

Našu školu, mesto Martin a Žilinský kraj reprezentovali: Juraj Jánošík, Alfréd Holub, Hugo Holič a Braňo Perončík, žiaci 9. B ZŠ, P. Mudroňa. Veľké poďakovanie patrí aj ich trénerovi Tomášovi Holičovi.

Najbližšie prinesieme postrehy a dojmy chalanov z hry a z celého dvojdňového podujatia.

 

Záverečný večerný nástup a program                                                               Bubnová show

Text a foto: Jozef Krížo



Naspäť